Inspiration til gardiner og markiser

Mangler du inspiration og gode idéer til hvordan, din boligindretning kan få et klassisk og stilfuldt udtryk med de rette markiser og gardiner? Du kan finde inspiration til gardiner og markiser samt få professionel og gratis rådgivning af vores eksperter. Du skal gerne beholde din gardiner og markiser i mange år frem, så det er vigtigt for dig, såvel som os, at du finder den helt rigtige løsning, der skaber glæde og liv i dit hjem.

Inspiration til gardiner: Kombiner gardiner, lamelgardiner og persienner/plisségardiner

Når du skal finde inspiration til gardiner til boligen, findes der et hav af muligheder. Det vigtige her er ikke blot design, men også funktionaliteten og kvaliteten af dine nye gardiner – for ud over at pynte, skal de også kunne regulere lysindfaldet og derved temperaturen i dit hjem.

Du kan vælge at kombinere dine gardiners stilarter. Prøv f.eks. at sammensætte rullegardiner med lange flotte stofgardiner hængende på gardinskinner. Det er med til at give et varmt og hjemligt udtryk i din stue eller på dit kontor. Der er fire vigtige parametre at tage højde for, når du finder inspiration til gardiner. Vi har remset dem op her:

Lysindfaldet: Store vinduer med stort lysindfald er med til at skabe liv og lys i boligen. Det er især skønt om sommeren, når solens naturlige lys står ind og giver en helt særlig atmosfære. Det kan dog også være generende, hvis der kommer for meget sollys i stuen, og det kan skade dine møbler og dit gulv. Her giver lamelgardiner, persienner og panelgardiner dig mulighed for at regulere lysindfaldet, så det ikke virker generende eller bliver skadende.

Temperatur: Med det rette gardin kan du også regulere temperaturen i boligen. Der er sket en stor udvikling i gardiner de seneste år, og de har nu en solid og isolerende effekt. Vores specielle klima-gardiner består af tre gardintyper, der har en gavnlig effekt på indeklimaet og derved også på jeres månedlige energiforbrug.

Beskyttelse af møblerne: Hvis din stue vender mod syd, bliver dine møbler udsat for solens stråler det meste af dagen, hvilket kan føre til at dine møbler falmer i farverne. Med den rette solafskærmning undgår du dette.

Terrassedøre: Solafskærmning i form rullegardiner, plisségardiner eller lamelgardiner er en effektiv løsning til din terrassedør i hjemmet.

Vores eksperter står altid klar med inspiration til gardiner, der harmonerer med dit nuværende interiør, og dikterer stemningen i dit hjem.

Gardiner

Lamelgardiner

Persienner, Plissé- og rullegardiner

Inspiration til markiser: Vælg den helt rigtige markise

Der findes et stort udvalg af markiser i alle mulige farver og former. Derfor er det vigtigt at søge inspiration, så du får syn for det store udvalg af løsninger Det endelige valg bør bl.a. afhænge af vinduernes form, hvilket formål markiserne skal anvendes til og naturligvis omgivelserne. En eller flere markiser kan være en god løsning, hvis du ønsker at forlænge sommeraftnerne på terrassen, holde temperaturen nede inde døre på de varme sommerdage eller blot har brug for solafskærmning.

Markiser er meget mere end dem, der hænger ud fra husmuren – en markise er eksempelvis også parasoller. Hos Nordens Markiser kan du få specialdesignet din parasol, så den passer til dit miljø og giver dig maksimal tilfredshed.

Find inspiration til forskellige markise-løsninger herunder.